kledinginzamelbak

kledinginzamelbak


‘de afvalberg’

in het besef van de ernstige milieuvervuiling veroorzaakt door de kledingindustrie, voelen wij als organisatie een diepe verantwoordelijkheid om duurzame verandering te bevorderen. Ons doel is consumenten bewust te maken van de gevolgen van overconsumptie en hen actief te betrekken bij hergebruik en recycling, met speciale aandacht voor kleding. Wij streven naar een verschuiving in consumentengedrag, waarbij duurzaamheid als een integraal onderdeel wordt beschouwd. Met deze benadering willen wij bijdragen aan een circulaire economie en samen met consumenten werken aan een schonere en verantwoordelijke toekomst.

Inzamelen

Onze missie is om het inzamelen van kleding tot een vanzelfsprekende gewoonte te maken. Wij engageren ons om samen met onze klanten doordachte strategieën toe te passen bij het plaatsen van inzamelbakken, waarbij zowel de functionaliteit als de esthetiek centraal staan. Ons doel is om inzamelpunten in diverse omgevingen te integreren, waardoor consumenten op een eenvoudige en aantrekkelijke manier kunnen bijdragen aan het recyclen van kleding.

Sorteren

In samenwerking met onze partner, Fashion to Fiber, leveren wij een uitgebreide oplossing voor het inzamelen en sorteren van kleding met het oog op hergebruik en recycling. Onze in-store oplossingen zorgen voor een efficiënte verzameling van kleding, die vervolgens zorgvuldig wordt gesorteerd in vele categorieën. Op basis van deze sortering wordt bepaald of de kleding geschikt is voor hergebruik of recycling. Deze geïntegreerde aanpak waarborgt een doeltreffend en duurzaam proces voor het beheer van gebruikte kleding.

recycling of hergebruik?

Het hergebruik van textiel impliceert de herintrede van textiel op de markt als tweedehandsproduct. Dit proces begint met een zorgvuldige sortering om ervoor te zorgen dat het aanbod van tweedehandskleding naadloos aansluit op de marktvraag.

In gevallen waar hergebruik niet geschikt is of niet de voorkeur heeft, schakelen we over naar recycling. In dit mechanische recycleproces wordt het textiel teruggebracht tot vezelniveau. Deze vezels vinden hun toepassing in diverse producten, zoals designmeubels, akoestische panelen, isolatiemateriaal in de automobielindustrie, of worden verwerkt als vilt. Hoewel deze vorm van recycling kosten met zich meebrengt, waarborgt het een duurzame toekomst voor de textielvezel.

useless studio

Wij geloven dat duurzaamheid begint bij de bron. Daarom gaan wij grondig te werk, van de materialen die worden gebruikt bij de productie van een artikel tot het einddoel ervan. Het streven naar minder, gecombineerd met onze diepgaande betrokkenheid bij duurzaamheid, vormt de kern van onze aanpak. Op deze manier helpen wij merken niet alleen om hun identiteit te versterken, maar ook om op een verantwoorde en duurzame manier te opereren.